Politika

Šarović: Čekam Dodika, Izetbegovića i ostale da nađu izlaz iz ove situacije

Pridržavamo se zaključaka NSRS, zaključio je Šarović

Mirko Šarović - RTVBN.com

Mirko Šarović, predsjendik SDS-a kazao je da će se opozicione stranke iz RS držati zaključaka Narodne skupštine RS i neće učestvovati u radu Parlamenta BiH.

Šarović je dodao da stranke iz RS nisu imali nikakav zajednički sastanak, ni bilo kakve dogovore oko današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

-Pridržavamo se zaključaka NSRS. Želimo da kažemo da su na potezu predsjedavajući Savjeta ministara i predsjednik SNSD-a, kao najveća stranka iz pozicije, da ponudi odgovarajuća rješenja. Ne očekuje se valjda od opozicije da nosi teret krize i nudi rješenja – naveo je Šarović.

On je također naglasio da “čeka Dodika, Izetbegovića i ostale da nađu izlaz iz ove situacije”.

-Prošlo je dva mjeseca, a nisu povukli nijedan potez koji bi išao ka izlazu iz situacije. Želimo glasno da kažemo da je potrebno otvoriti dijalog, da je potrebno tražiti rješenje, a rješenje trebaju donijeti oni koji imaju najveću odgovonorst, a to je vlast u RS – potcrtao je,piše Avaz

Šarović navodi da SNSD i njihovi partneri imaju sve poluge vlasti u svojim rukama.

-Čak su prije sedam dana rekli da im mi i ne trebamo. Nama kao opoziciji stoji da se pridržavamo zaključaka NSRS-a, ali upirtemo prstom u vlast – vi ste dužni da nađete rješenje, uključujući i za 7.000 porodica koje rade u institucijama BiH i čekaju svoju platu – naveo je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh