Politika

Branislav Borenović brani Savčića: Represija nad generalom

On kaže da nije na političarima da se miješaju u rad pravosuđa, ali da je ovakvo pravosuđe, nažalost, već odavno postalo mjera za nepravdu:

Branislav Borenović - Slobodna-bosna.ba

Nevjerovatno je i zaprepašćujuće čime se pravosuđe BiH bavi, koliko su efikasni kada treba odrediti mjeru pritvora generalu Savčiću, skoro koliko i kada treba na dno neke ladice gurnuti predmet o teškom kriminalu“, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

On kaže da nije na političarima da se miješaju u rad pravosuđa, ali da je ovakvo pravosuđe, nažalost, već odavno postalo mjera za nepravdu:

„Represija koja se vrši nad generalom Savčićem je prevršila svaku mjeru, te je apsurdno da mu se određuje pritvor zbog izjava u medijima za koje nije dokazano da su uticale na slučaj. U zemlji koja tone pod korupcijom, kriminalom, krađama koje se prevazilaze milijarde КM, da bi pokazali da tobož nešto rade oni zapravo smišljaju slučajeve koji će biti predmeti medijske senzacije i koji nas vraćaju daleko u prošlost“, kaže Borenović, prenosi BN.

On izražava punu podršku generalu Savčiću da istraje u borbi i odoli pritisku pod kojim je od strane BiH pravosuđa:

„Nastave li ovako, postavlja se pitanje hoće li im ostati Srba koje mogu beskonačno nastaviti mrcvariti i optuživati za genocid i ratne zločine koristeći očigledno radikalan i retrogradni dio pravosuđa. Jako je važno da nakon ovakvih bespotrebnih i loših odluka istrajemo i izborimo se da istina izađe na vidjelo“, zaključuje Borenović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh