Politika

Susret vlada FBiH i HNK-a u Mostaru

Delegacija Vlade Federacije BiH predvođena premijerom Fadilom Novalićem posjetila je Vladu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Susret vlada FBiH i HNK-a u Mostaru - Haber.ba

Domaćin, premijer HNK-a Nevenko Herceg u izjavi nakon sastanka rekao je da mu je čast ugostiti kolegu premijera, kazavši kako je današnji ustvari bio prvi susret dviju vlada otkako traje njihov tehnički mandat (od 2018.).

Razgovarano je o aktualnim temama, uz saglasnost kako se očekuje ublažavanje mjera i normalizacija stanja koja bi bila temelj daljeg normalnog i lakšeg rada i djelovanja.

Herceg je rekao i da će se raditi na mjerama pomoći turizmu koji je najteže doživio i preživio pandemijsko vrijeme, kao i na privlačenju i dolasku turista.

Kazao je i kako su najjači turistički kapaciteti u Federaciji BiH upravo području HNK-a.

Novalić je s druge strane rekao da se u HNK-u nameću konstruktivne teme, kao i da su upravo u ovom kantonu najbolje iskorištena sredstava koja su sa višeg nivoa vlasti poslana za borbu protiv COVID-a 19.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh