Politika

BURNO U BANJOJ LUCI: Počela sjednica, protesti ispred zgrade Narodne skupštine Republike Srpske

Kako javlja reporterka N1 Snežana Mitrović, oni traže izjednačavanje prava na penzioniranje sa službenicima MUP-a RS, FUP-a i OS BiH.

Narodna skupština Republike Srpske danas bi na redovnoj sjednici trebalo da, prema prijedlogu dnevnog reda, razmatra Informaciju u vezi sa zahtjevom za podnošenje izvještaja visokog predstavnika o provođenju civilne implementacije mirovnog sporazuma u BiH za period 2009 – 2020. godine, sa prijedlogom zaključaka.

Dnevni red sjednice je obiman, a očekuje se da bi u fokusu mogla biti i rasprava o sadržaju pisma viskog predstavnika Valentina Inzka, koji je nedavno zatražio oduzimanje odlikovanja osuđenim ratnim zločincima.

Naime, Inzko je u pismu predsjedniku Narodne skupštine RS i predsjednicima svih klubova u ovom entitetskom zakonodavnom tijelu zatražio da se u roku od tri mjeseca ponište povelje koje je Narodna skupština dodijelila osobama osuđenim za ratne zločine.

Predsjednik NSRS Nedjeljko Čubrilović potvrdio je nakon prijema Inzkovog pisma da će se o njegovom sadržaju izjasniti aktuelno rukovodstvo i šefovi klubova poslanika u aktuelnom sazivu NSRS-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh