Politika

Stanivuković: Kriminal je uhvaćen kao zec i ne može da mrdne

Stanivuković je govorio o nelegalnim bilbordima, nezakonito stečenim diplomama, ugovorima o djelu, malverzacijama u javnim nabavkama…

Kriminal je uhvaćen kao zec i ne može da mrdne, kroz krivične prijave bit će predat utorak. Ovo je samo početak.

To je kazao gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković u današnjem obraćanju javnosti iznoseći izvještaje o, kako je naveo, kriminalu u proteklom periodu u Gradskoj upravi.

Kazao je da 372 bilborda postoje u Banjoj Luci od čega se za 159 ne plaća komunalna naknada čime je budžet oštećen za 17 miliona KM.

Bilbordi bez dozvola
– Kada smo krenuli u akciju našli smo preko 50 bilboda za koje kažu da nisu ničiji. Svi moraju biti otkriveni i svi moraju platiti. Rok je u ponedjeljak firmama da plate. Ide krivična prijava protiv načelnika komunalne policije jer je ćutao. Tačka – kazao je Stanivuković.

Kazao je da je kum Dragana Lukača vodio poslove. Naveo je da je sam sebi potpisivao nadzor.

– Ko je čistio Crkvenu, zašto. Hoće da se vrati na posao. Malo morgen, hoće kad mene ne bude – naveo je Stanivuković.

Pokazao je i fotografiju ograde koja je koštala 120.000 KM, a procijenjena je na 25.000 KM.

– Dolazi naplata za sve koji su lovili. Kad odete u kancelariju Čučuna da vidi kako izgleda. Pozivam sve da ovo hapse, ali i mene ako nešto nije tačno. Prečešljajte sve javne nabavke. Ovo radimo jer institucije radile – rekao je Stanivuković govoreći o zloupotrebi službenih auta u lične svrhe.

Rekao je da zna i da ga neko vozilo prati, ali da ga ništa neće spriječiti.

Govorio je i o primanju ugovora o djelu onih ljudi koji su već zaposleni. Dao im je rok da ponište te ugovore do ponedjeljka.

– Ima spornih diploma stečenih za vrlo kratko vrijeme. Poslat ćemo svim ustanovama da se izjasne o vjerodostojnosti. Ima ih i u FBiH. Ima i načelnika, jedan je Neven Stanić, gradonačelnik – rekao je Stanivuković.

Dugovanja “Akvane”
Kazao je da ovi izvještaji zaustavljaju kriminal i u drugim insitucijama jer “znaju da ćemo i tamo pobijediti”.

Spomenuo je i nazive firmi koje su dobivale najviše poslova od Gradske uprave,kako prenosi Avaz.

– U “Akvani” je izvršen ekonomski genocid, izvučen je novac. Imamo deset miliona duga – rekao je između ostalog, Stanivuković.

Pozvao je sve građane da pišu njihovom timu za reviziju te da će nastaviti dalje bez obzira na pritiske i opstrukciju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh