Politika

Komšić: “Odazvat ću se pozivu Tužilaštva, mada nemam veze s ikonom”

Iz Tužilaštvu BiH danas je potvrđeno za “Avaz” da će sva tri člana Predsjedništva BiH biti saslušana zbog afere ikona.

Željko Komšić - Avaz.ba

Ova institucija ranije je formirala predmet i vrše se provjere kako je ikona iz Ukrajine završila u rukama Milorada Dodika, a on ju je poklonio Sergeju Lavrovu, šefu diplomatije Rusije.

U cilju provjera navoda u predmetu formiranom na temelju dopisa ministrice Bisere Turković, u javnosti poznatom kao predmet ‘Ikona’, kao što smo ranije obljavili, formiran je predmet u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, u okviru kojeg se vrše provjere. U okviru navedenog predmeta provode se radnje i aktivnosti, kao i zahtjevi i prikupljenje dokumentacije putem međunarodne pravne pomoći, te će u okviru tog predmeta biti saslušan i veleposlanik BiH u Moskvi”, naveli su iz Tužilaštva BiH za “Avaz“.

Naglašeno je da će akteri posjete biti saslušani, kao i sva tri člana Predsjedništva.

Također, će se saslušati i sve osobe koje su sudjelovale u organiziranju ove posjete, kao i sva tri člana Predsjedništva BiH, zbog eventulanih propusta i dešavanja kojima je narušen ugled Bosne i Hercegovine”, navedeno je.

Ove informacije komentirao je i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Odazvat ću se pozivu Tužilastva BiH jer poštujem instutucije države, mada iskreno ne znam kakve veze imam sa ikonom koju je Dodik poklonio u svoje ime, kaže Komšić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh