Politika

Elmedin Konaković: “Velika pobjeda NIP-a, ponosan sam na odgovor Sarajeva”

Predsjednik NIP-a Elmedin Konaković na večerašnjoj press konferenciji kazao je da je “ovo velika pobjeda NIP-a”.

Elmedin Konaković - Twitter

Pokazali smo da se politikom u BiH može baviti na drugačiji način i zadobili veliko povjerenje građana širom BiH. To je velika obaveza i odgovornost na koje smo spremni. U redove NIP-a doveli smo mnogo kvalitetnih, etičnih ljudi koji su politiku posmatrali iz prikrajka. Zahvaljujem se građanaima koji su u jeku pandemije u vrlo kompleksnim uslovima izašli na izbore i odlučili da se politika ipak iz temelja mijenja. Ovo je pobjeda bh. politike jer smo u ovoj kampanji pokazali da nam je svaki pedalj BiH jednako važan i pokrenuli procese. Jednako smo sretni pobjedama sarajevskih načelnika i velikom broju mandata vijećnika širom BiH. Moram se iskreno zahvaliti našim kandidatima na listama i stati na crtu teškom sistemu, prošli su kroz različite vrste pritisaka. Posebnu zahvalu dugujemo našim simpatizerima i aktivistima. Od srca se zahvaljujem našim koalicionim patnerima iz četvorke. Stranke različitih političkih opredjeljenja ali sa jednakim ili sa više jednakih ciljeva, borba protiv korupcije, interesa građana. Bilo je zadovoljstvo sa ovakvom koalicijom funcionisati. Izvojevali smo velike pobjede na Ilidži je to bio sudar dva koncepta, Muzur je ubjedljivo pobijedio. Bila je potrebna harbrost. Građani Ilidže su povjerili nama veliko povjerenje“, kazao je Konaković.

On je kazao da je u Novom Sarajevu velika pobjeda Hasana Tanovića.

Osvojili smo Centar naš Srđan Mandić je pobijedio i prošao kroz različite pritiske. Dobili smo Ilijaš. Mi smo i u općini Novi Grad pobijedili jer smo u svoje redove doveli ljude poput Adnana Delića koji je oduševio sve. Van KS smo imali odlične rezultate u Bihaću, Travniku. Izražavam saučešće porodici preminulog kandidata u Travniku. U Novom Travniku zbog kojeg smo bili napadani zbog razjedinjavanja žao mi je što SDA nije podržala našeg kandidata i što nismo osvojili tu opštinu. Posebno je zadovoljstvo što smo u Goraždu dobili novog gradonačelnika Ernesta Imamovića“, kazao je predsjednik NIP-a.

Konaković je poručio da nikada neće odustati ni od Republike Srpske i da su otvoreni za razgovore sa političkim partijama.

Govoreći o porazu SDA, Konaković je kazao da “ono što oni nisu imali hrabrosti i da priznaju sve greške na koje smo ukazivai to su im pokazali građani BiH na ovim izborima i kaznili su ih drastično za sve greške.”

Mi smo nekad bili glasniji i emotivniji i nadam se da će se SDA regenerisati i da će se vratiti svom izvoru i biti partner BiH. Bili su bahati i arogantni i potpuno nesvjesni stanja, ali ovo im može biti nauk i popraviti se“.

Konaković je kazao da je presretan ako je Alija Tabaković osvojio mjesto načelnika u Srebrenici.

Nadam se da će ta bošnjačka ili bosanska priča biti tamo konkretnija prema Bošnjacima“, kazao je, prenosi “NAP“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh