Politika

Održan sastanak probosanskih stranaka u Mostaru

Prvi razgovor o formiranju probosanskog bloka stranaka za zajednički nastup na predstojećim lokalnim izborima u Mostaru opkupio je za sto predstavnike gradskih organizacija SDA, SBB-a, DF-a, SBiH-a i BPS-a. Razgovarano je o aktivnostima koje će se preduzeti u narednom periodu kako bi se došlo do sporazuma kojim će se napraviti koalicija za zajednički nastup stranaka na izborima u decembru, a doneseni su i konkretni zaključci.

Predstavnici Probosanske stranaka, Mostar / PR - Haber.ba

Predsjednik SBB-a Mostar Anel Kljako naveo je da su svi prisutni dali punu podršku dogovorima o zajedničkom nastupu probosanskih stranaka u Mostaru, a upućen je poziv i ostalim subjektima koji egzistiraju u gradu da se priključe razgovorima o zajedničkom nastupu na izborima.

Poziv će biti upućen Prvoj mostarskoj partiji, Platformi za progres, a potom i SDP-u i Našoj stranci. Kasnije se namjeravaju pozvati i predstavnici koordinacije Srba kako bi i oni dali mišljenje o koaliciji.

Naredni sastanak trebao bi biti održan već u srijedu, a na njemu bi trebala biti definisana zajednička platforma za nastup na izborima, dok bi i sastanak sa ostalim strankama trebao biti održan do kraja ove sedmice.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh