Politika

“SNSD se poziva na onaj isti Ustavni sud BiH koji je oteo poljoprivredno zemljište od RS”

“Licemjerno je kako se SNSD poziva na odluku Ustavnog sud BiH kada je u pitanju odgađanje izbora, odnosno na onaj isti sud koji je svojom odlukom oteo poljoprivredno zemljište od Republike Srpske”, kaže portparol PDP-a Anja Petrović.

SNSD - 6yka.com

Petrović dodaje da SNSD svojim negodovanjima svakodnevno potvrđuju dvije stvari: koliko se boje održavanja izbora i koliko su im prethodni članovi CIK-a BiH značili u dosadašnjim izbornim ciklusima:

“Izborni zakon, član 2.5, tačka 6, jasno kaže da PD PS BiH imenuje članove CIK sa liste kandidata, a ukoliko se lista kandidata ne dostavi PD PS BiH u roku od 30 dana prije isteka mandata članova CIK BiH, Predstavnički dom predlaže i imenuje nove članove. Priča o nelegalnom izboru novih članova CIK BiH je svjesno zaobilaženje zakona. Na kraju krajeva, da li oni koji o tome govore sugerišu i da je potpredsjednik SNSD-a, gospodin Radmanović, prekršio zakon stavljajući svoj potpis na imenovanje novog člana CIK iz reda hrvatskog naroda?”, pita Petrović.

Ona kaže da su jedina prepreka održavanju izbora upravo lider SNSD-a Milorad Dodik i njihovi zvaničnici u Vijeću  ministara BiH koji uslovljavaju finansiranje izbora svojim političkim pobudama i težnjom za podobnim članovima CIK-a preko kojih će nastaviti sa praksom izbornih malverzacija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh