Politika

Smjene u Novalićevom uredu: Ganibegović više nije šef kabineta, a Blagojević nije više savjetnik

Fadil Novalić, federalni premijer, smijenio je neke od svojih najbližih saradnika. Potvrđeno je to “Faktoru” iz više izvora u Vladi FBiH.

Fadil Novalić - Fena.ba

Hasan Ganibegović od danas je bivši šef Kabineta premijera Fadila Novalića. Ganibegović je, kao što je javnosti poznato, jedan od navodnih aktera afere “Respiratori“. Njemu je ranije po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine izuzet telefon radi vještačenja, kao i sekretarki Vlade Editi Kalajdžić.

Da li je smjena Ganibegovića povezana sa ovom aferom ili je uzrok nešto drugo, nije poznato.

U Novalićevom kabinetu više neće raditi ni Zoran Blagojević, dosadašnji savjetnik za medije. Blagojević je bio angažiran po ugovoru o djelu koji je jutros raskinut.

Vlada FBiH danas zasjeda u Mostaru, a premijer Novalić neće prisustvovati sjednici. Kako je rečeno iz Vlade, premijer je ostao u Sarajevu u svom uredu, a ministra i dopremijera Veska Drljaču je ovlastio da vodi današnju sjednicu, prenosi “Faktor“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh