Politika

Rebalansirani budžet HNK manji za čak 20 posto

Na današnjem nastavku 122. sjednice Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona utvrdila je Prijedlog Izmjena i dopuna Budžeta za 2020. godinu (Rebalans) u iznosu 249.358.355,68 KM i uputila ga u hitni skupštinski postupak.

Skupština HNK - Facebook

Tokom rasprave istaknuto je kako je zbog krize izazvane koronavirusom na godišnjem nivou realno očekivati smanjenje budžetskih prihoda u HNK za više od 20 %, saopšteno je iz Vlade HNK.

Naglašeno je kako je ovo prvi Rebalans u ovoj godini, jer je za očekivati, a s obzirom na dostupne finansijske pokazatelje, kako na nivou Kantona, tako i na nivou entiteta i države, da će tokom budžetske godine biti potrebno ponovno pristupiti Izmjenama i dopunama Budžeta za 2020. godinu, navodi “Bljesak“.

Kako se saznaje, rebalans bi se u petak trebao naći pred zastupnicima Skupštine HNK.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh