Politika

“Mile ti ćeš doći pameti i poslaćeš Oružane snage BiH na granicu između Srbije i Republike Srpske”

“Rekao sam Dodiku, Mile ti ćeš doći do moje pameti…Okolnosti će te natjerati da pošalješ Oružane snage BiH na granicu između Srbije i Republike Srpske”, rekao je ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić.

Fahrudin Radončić i Milorad Dodik -RTVBN.com

“Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik dogovorio je sa ostala dva člana Predsedništva izlazak Oružanih snaga na granicu BiH s ciljem zaštite građana BiH od korona virusa. Dodik je tom odlukom sam sebe demantovao da nikada neće dopustiti da Oružane snage BiH budu na granici sa Srbijom”, rekao je sinoć za “Face TV” ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić.

“Rekao sam Dodiku, Mile ti ćeš doći do moje pameti, jer je Dodik bio protiv toga da Oružane snage BiH pomognu u migrantskoj krizi, s izgovorom da on neće dozvoliti da vojnička čizma BiH stane na granicu između Srbije i Republike Srpske. Rekao sam mu da će ga okolnosti natjerati da uradi drugačije. I tako se i desilo. Za samo nekoliko dana zbog korone virusa ljudi u Republici Srpskoj i njeno rukovodstvo su shvatili jednu neminovnost da je njima uvijek potreban kišobran Bosne i Hercegovine”, dodao je Radončić, prenosi “BN“.

Radončić je rekao da ga raduje što je Dodik sa druga dva člana Predsjedništva donio ovakvu odluku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh