Politika

Bakir Izetbegović: “Ravnopravnost svih naroda i građana u Mostaru naš je osnovni cilj”

U toku je sastanak s vrhom HDZ-a, a razgovara se o ukupnoj političkoj situaciji, a posebno o stanju u Mostaru u kojem su lokalni izbori posljednji put održani 2008. godine.

Bakir Izetbegović - Avaz.ba

Delegacija Stranke demokratske akcije (SDA), koju predvodi lider Bakir Izetbegović, sastala se s vrhom Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH u Mostaru. Razgovara se o ukupnoj političkoj situaciji, a posebno o stanju u Mostaru, u kojem su lokalni izbori posljednji put održani 2008. godine.

U delegaciji HDZ-a, koju predvodi Dragan Čović, nalaze se i Borjana Krišto, Marinko Čavara, Jelka Milićević, Josip Merdžo, Ljubo Bešlić, Damir Džeba i Vlatko Marinović. Delegaciju SDA čine predsjednik stranke Bakir Izetbegović, Denis Zvizdić, Fadil Novalić, Alma Čolo, Edin Mušić i Salem Marić.

Uoči pregovora u Centrali HDZ-a BiH delegacija SDA posjetila je sjedište SDA za Mostar i HNK.

Osim o stanju u HNK, predsjednik KO SDA HNK Edin Mušić upoznao je rukovodstvo stranke i s tekućim procesima, infrastrukturnim projektima koji su urađeni, kao i onima koji se provode i planiraju, o narednim političkim aktivnostima te planovima za 2020. godinu. O stanju u Mostaru govorili su i predsjednik GO SDA Mostar Salem Marić, predsjednik Glavnog odbora Šerif Špago te ostali učesnici sastanka.

Izetbegović je stranačkim kolegama govorio o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, s naglaskom na aktualne političke procese, pritiske koji se prave na SDA na, kako je navedeno, gotovo svim nivoima vlasti, opstrukcijama kojima se pokušavaju iznuditi politički ciljevi te izazovima koji čekaju SDA i državu BiH.

Ravnopravnost svih naroda i građana u budućem uređenju Mostara osnovni je cilj kojim se SDA vodi u pregovorima s HDZ BiH i u tome ćemo ostati dosljedni – istaknuo je Izetbegović, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh