Politika

Dragan Čović za srijedu sazvao sjednicu Zajedničkog kolegija oba doma

Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH (PSBiH) Dragan Čović sazvao je za srijedu, 15. januara, 4. sjednicu Zajedničkog kolegija oba doma PSBiH.

Dragan Čović - Zastone.ba

Početak sjednice zakazan je u 10 sati, a na dnevnom redu je ukupno 15 tačaka.

Između ostalog, na dnevnom redu nalazi se utvrđivanje prijedloga članova zajedničkih komisija oba doma Parlamenta BiH, utvrđivanje prijedloga članova stalnih delegacija Parlamenta BiH, utvrđivanje Prijedloga zaključka o osnivanju Privremene zajedničke komisije oba doma Parlamenta BiH za provođenje procedure za imenovanje članova Nezavisnog odbora i Odbora za žalbe građana kao nezavisnih tijela policijske strukture BiH.

Također, pred članovima Kolegija naći će se i utvrđivanje Prijedloga odluke o imenovanju članova Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, kao i utvrđivanje Prijedloga zaključka o osnivanju Privremene zajedničke komisije oba doma Parlamenta BiH za provođenje procedure za imenovanje direktora Agencije za zaštitu ličnih podataka u BiH.

Utvrđivanje Prijedloga odluke o imenovanju članova Komisije za odlučivanje o sukobu interesa, utvrđivanje Prijedloga zaključka o osnivanju Privremene zajedničke komisije oba doma Parlamenta BiH za provođenje procedure za imenovanje sedam članova Ureda za razmatranje žalbi BiH u Sarajevu, te utvrđivanje Prijedloga zaključka o osnivanju Privremene zajedničke komisije oba doma Parlamenta BiH za provođenje procedure za imenovanje generalnog revizora Ureda za reviziju institucija BiH, također će biti tačke dnevnog reda sjednice Zajedničkog kolegija, prenose “Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh