Politika

Očekuju se ponovni napadi političkog Sarajeva zbog 9. januara

Predsjednica bh. entiteta Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović istakla je da će Republika Srpska 28. rođendan dočekati politički i finansijski stabilno, te da je u toku svih ovih godina pokazala puni kapacitet da može ne samo da opstane, već i da napreduje.

Željka Cvijanović - RTVBN.com

Cvijanovićeva je u intervjuu “Srni” rekla da je RS dokazala da može samostalno da se izbori sa svim nedaćama, krizama i problemima koji su je pratili, što posebno potvrđuje prethodni period, kada je bila u određenoj blokadi zbog neformiranja Savjeta ministara i zaustavljanja značajnih projekata.

“Atmosfera stabilnosti je nešto što definitivno karakteriše RSu i daje nam mogućnosti da pravimo realne planove za naredni period. Zahvaljujući toj stabilnosti, Vlada je uspjela da za 2020. godinu planira određena povećanja plata i penzija, socijalnih davanja, što je pedantno izračunala, pripremila i uvrstila u budžet”, naglasila je predsjednica RS, dodavši da je to atmosfera u kojoj RS dočekuje Dan RS, koji će biti obilježen 9. januara.

Na pitanje da li očekuje ponovne napade dijela političkog Sarajeva zbog obilježavanja ovog značajnog datuma za RS i njene građane, Cvijanovićeva je rekla da je to sigurno, jer se ti napadi, kako je rekla, nisu dešavali s namjerom da se dese jednom, da jednom neko pokuša da omalovaži RS, ukine dio njenog identiteta i da na tome stane priča, prenosi “Srna”.

“Mi u okviru BiH kontinuirano živimo u ambijentu osporavanja i to samo po sebi govori da taj ambijent nije nimalo zdrav, ali sa druge strane znam da to nije nešto što će poremetiti osjećanja, želje, opredjeljenja i stavove naroda RS, što nam daje snagu da kao vlast radimo sve ono što građani od nas očekuju”, istakla je predsjednica RS.

Ona je naglasila da građani ne žele da se odreknu svog identiteta, svojih obilježja, značajnih datuma, koji su mnogo važni jer su to historijske činjenice, a ne izmišljene teme.

Prema njenim riječima, na institucijama je da poštuju volju građana kao što treba da poštuju i njihova očekivanja kada je riječ o ekonomsko-socijalnoj, bezbjednosnoj, privrednoj situaciji, zaštiti integriteta i identiteta jednog naroda ili cijele RS.

Ona je navela da će i ove godine 9. januara na Dan RS biti održana dva centralna događaja u Banjaluci – svečani defile i svečana akademija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh