Politika

Zdravko Boras nije više ministar MUP-a ZHK

Zdravko Boras više nije ministar unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona nakon što je na današnjoj sjednici Kantonalne vlade prihvaćena njegova ostavka.

Zdravko Boras- Avaz

Boras je, nedavno, podsjetimo, zbog krivičnog djela prevara na Općinskom sudu u Splitu nepravosnažno osuđen na uvjetnu kaznu od godinu, s rokom kušnje od tri godine, prenosi “Avaz“.

Prema optužnici splitskog Općinskog državnog odvjetništva, Boras se teretio za prevaru na štetu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, odnosno za uzimanje invalidske penzije iz Hrvatske, u periodu od februara 2015. do kraja aprila 2016. godine, na koju nije imao pravo s obzirom na to da je istovremeno bio zaposlen kao ministar.

Na taj način je oštetio Republiku Hrvatsku za 95.491 kunu (oko 26.525 KM). Boras je iz Hrvatske primao mjesečnu penziju u iznosu od 6.500 kuna (oko 1.800 KM).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh