Politika

Čavić: “Ukinuti granične barijere između RS i Srbije”

Poslanik NDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dragan Čavić smatra da bi ovaj entitet i Srbija trebalo da ukinu sve granične barijere kada je riječ o slobodnom protoku ljudi robe, usluga i kapitala.

Dragan Čavić - Screenshot/YouTube

“Kada se to desi nećemo imati gužve na Rači, Pavlovića mostu, niti na bilo kojem graničnom prelazu”, rekao je Čavić “Srni”.

Prema njegovim riječima, sve granice u pravilu prave probleme, što je najvidljivije u zemljama Evrope koje nisu članice EU.

“Čekanje na graničnim prelazima BiH prema zemljama Šengena je stravično, a ništa bolja situacija nije između Slovenije i Hrvatske, jer Hrvatska još nije u Šengenu”, napomenuo je Čavić.

On je naglasio da bi cijeli region u pregovorima sa EU trebalo da izdefiniše zajednički odnos, da sve granične barijere budu potpuno ukinute, ali da, nažalost, postoji puno nacionalnih interesa zbog čega to nije realno očekivati.

U Novom Sadu danas je usvojena deklaracije Srbije, Albanije i Sjeverne Makedonije koja predviđa slobodan protok robe, kapitala, usluga i ljudi, odnosno “mali Šengen”.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh