Politika

Nakon 5. septembra formira se vlast bez SNSD-a?

U Helsinkiju je završen prvi dio sastanka neformalnog sastanka Vijeća za vanjske poslove Evropske unije.

Igor Crnadak - nezavisne

U pauzi prije drugog dijela zasjedanja ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak je u izjavi za “Vijesti” potvrdio da su glavne teme vezane za BiH bile formiranje vlasti na svim nivoima, te nastavak zajedničkog rada evropskih institucija sa novim Vijećem ministara, kako bi se što prije došlo do odluke o kandidatskom statusu BiH.

Ministar Crnadak je istakao da EU želi što brže formiranje vlasti, ali da nemaju pojedinačne favorite među političarima i političkim partijama.

“Evropski zvaničnici se nadaju realizaciji sporazuma SNSD-HDZ-SDA do 5. septembra, ali nema dileme da će EU podržati bilo koju novu skupštinsku većinu za formiranje Vijeća ministara, koja je zasnovana na nastavku reformi i integraciji BiH u EU, ukoliko taj Sporazum propadne”, rekao je ministar Crnadak.

U toku pauze ministar Crnadak će se sastati sa novom rumunskom ministricom vanjskih poslova Ramonom Manescu i sa irskim ministrom vanjskih poslova Simonom Coveneyem.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh