Politika

Igor Crnadak: “Formiranje vlasti na nivou BiH traje nedopustivo dugo”

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak istakao je tokom sjednice Gradskog odbora održane u Prijedoru, da formiranje vlasti na nivou BiH traje nedopustivo dugo i da tri stranke koje su započele ovaj posao očigledno nemaju kapacitet da ga dovedu do kraja.

No image - Haber.ba

Crnadak je, takođe, podvukao i da je odluka SNSD, da onemogući učešće dva delegata iz Republike Srpske u izboru generalnog sekretara Savjeta Evrope i sudija Evropskog suda za ljudska prava, pogrešna i štetna po Republiku Srpsku, piše “N1“.

SNSD je i 2010. godine, kada se na formiranje Savjeta ministara čekalo 16 mjeseci, učestvovao u izboru delegacije za Parlamentarnu skupštinu Savjeta Evrope i tada im to nije bio problem. Ovo je politika inaćenja i tvrdoglavosti, koja nikad ne donosi korist – naveo je Crnadak.

Tokom obraćanja Crnadak je, takođe informisao članove prijedorskog odbora PDP o toku priprema za Sabor PDP kojim će se u septembru obilježiti 20 godina postojanja ove partije.

Na današnjoj sjednici završena je integracija Srpske radikalne stranke Republike Srpske (SRS) u PDP u Prijedoru, čime su realizovane nedavne odluke Glavnog odbora PDP.

Sjednici su, pored Crnadka, prisustvovali i članovi Predsjedništva PDP Perica Bundalo i Milanko Mihaljica, saopšteno je iz informativne službe PDP.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh