Politika

HDZ BiH danas bira novo vodstvo za iduće četiri godine

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) danas održava XIII. izborni i izvještajni Sabor na kojemu će oko 600 izaslanika birati predsjednika, zamjenika predsjednika, pet dopredsjednika i deset članova Predsjedništva stranke te ostala tijela nužna za funkcioniranje stranke u narednom četverogodišnjem razdoblju.

HDZ BiH - Vijesti.ba

Saborski izaslanici razmatrat će te izglasati novi Statut, zatim Program i Programsku deklaraciju HDZ-a BiH.

Također, na Saboru se biraju i novi članovi Središnjeg odbora i Nadzornog odbora HDZ BiH.

Kako je ranije najavljeno, predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović izvijestit će izaslanike o učinjenim aktivnostima u mandatnom razdoblju 2015.-2019. godine.

U petak je zasjedalo i Predsjedništvo stranke koje je, uz potporu županijskih organizacija HDZ-a BiH, jednoglasno podržalo dr. Dragana Čovića za predsjednika HDZ-a BiH i u idućem mandatu.

Niže razine HDZ-a BiH svoje izborne procese, sukladno odluci i uputama Predsjedništva stranke, moraju završiti do 15. jula.

Na najavljenom saboru očekuju se brojni predstavnici međunarodne zajednice, diplomati i stranačka izaslanstva, među kojima je i izaslanstvo HDZ-a RH koje će predvoditi predsjednik te stranke Andrej Planković, kao i predstavnici akademske zajednice, crkve, gospodarstvenici i drugi uglednici, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh