Politika

Izetbegović (o Dodiku): “Neki su ranije crtali karte i odveli su narode u ratove i sada sjede u haškim ćelijama”

Milorad Dodik, lider SNSD, sve ono što radi i planira, radi tako da za to optuži drugu stranu, a ovaj put SDA. Ako oni rade na tome da prave od policije paravojsku onda će oni nas optužiti da radimo na mobilizaciji, istakao je danas lider SDA Bakir Izetbegović.

Milorad Dodik i Bakir Izetbegović - Twitter

“Mi se oslanjamo isključivo na OSBiH, na garante Dejtonskog sporazuma i na NATO. On će uvijek raditi na krizama i govoriti o tome da BiH onda ne funkcioniše. Nažalost to je jedan čudan odnos na koji se mi nažalost navikavamo. Vrijeme je da se to prozre”, istakao je danas Izetbegović nakon sastanka sa liderom HDZ u Mostaru, prenosi “SrpskaInfo” pisanje portala “Klix”.

On je istakao da SDA samo traži da se provode zakon.

“Ne možemo se predomišljati u odnosu na ranije usvojene dokumente. Recimo, u Dejtonu smo prihvatili RS i ne možemo se sada predomisliti. Nema crtanja karata. Neki su ranije crtali karte i odveli su narode u ratove i sada sjede u haškim ćelijama”, istakao je Izetbegović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh