Politika

Željko Komšić: “Simbol otpora, borbe i opstanka – to je Sarajevo”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je čestitku povodom 6. aprila – Dana grada Sarajeva i obilježavanja 74. godišnjice od oslobođenja grada od fašističke okupacije.

Željko Komšić - Fenix magazin

Kroz historiju i ovaj datum, 6. april, simbolično su se ispreplitali značajni događaji za Grad Sarajevo. Simbol otpora, borbe i opstanka – to je Sarajevo. Sve ono što nam se dešavalo uspjeli smo prevazići zajedno. Branili smo naš grad i našu zemlju više puta, i to ćemo raditi uvijek ako zatreba. Naša opredijeljenost antifašizmu, miru i slobodi uvijek će prednjačiti nad novim pokušajima da nas slome fašizmom i nacionalizmom.

Zajedno, u svojim različitostima uvijek smo bili jedinstveni i posebni. Taj duh zajedništva dužni smo njegovati i prenositi na buduće generacije. Svim građankama i građanima čestitam 6. april – Dan grada Sarajeva – navodi Komšić u čestitki, saopšteno je iz Ureda člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh