Politika

Magazinović: Mnogo pitanja u vezi navodnog dogovora SDA i SDP, postoji mogućnost da će biti iskorišten i institut referenduma

Predsjednik GO SDP BiH Saša Magazinović oglasio se na zvaničnom Facebook profilu kazavši da odluka o navodnom dogovoru SDA i SDP ne postoji.

No image - Haber.ba

Magazinović je kazao da je mnogo pitanja u vezi sa navodnim dogovorom o ovoj koaliciji, ali da odluku o koalicijama donosi GO stranke.

“Mnogo je pitanja ovih dana u vezi navodnog dogovora o koaliciji SDP-SDA. Za taj dogovor ja ne znam, a odluka o tome sigurno ne postoji. Odluku o koalicijama donosi Glavni odbor. Do sada je GO SDP, neposredno prije potvrđivanja vlada, dao zeleno svjetlo za koalicije u USK i Kantonu Sarajevu. Naredna sjednica Glavnog odbora SDP će biti zakazana ovih dana i održana početkom februara”.

“Kada su u pitanju odluke u vezi formiranja vlasti, postoji mogućnost da ce biti iskorišten i institut Referenduma članstva koji postoji u novom Statutu SDP.

Jedinstvo unutar SDP i jedinstvo BH bloka su za mene jako važni, tako da se trudim da svojim izjavama ne komplikujem ionako složenu situaciju. Smatram da trebamo biti dosljedni i ispuniti obećanja koja smo dali biračima u kampanji, a na osnovu kojih su nam oni dali povjerenje”, kazao je Magazinović.

Mnogo je pitanja ovih dana u vezi navodnog dogovora o koaliciji SDP-SDA. Za taj dogovor ja ne znam, a odluka o tome…

Gepostet von Sasa Magazinovic am Samstag, 19. Januar 2019


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh