Politika

Dodik: “Prioritet implementacija izbornih rezultata”

U Istočnom Sarajevu u toku je božićni prijem koji organizuje predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Milorad Dodik - Nezavisne.com

Prijem smo organizovali kako bismo pokazali privrženost okupljanju, miru i dobrim međuljudskim odnosima, kako to ovaj praznik nalaže“, poručio je Dodik u izjavi za novinare.

On se osvrnuo na burne reakcije povodom obilježavanja Dana RS u Banjaluci, poručivši kako “niko ne može zaustaviti proslavu 9. januara“.

Loša je poruka galama koja se digla u javnosti zbog obilježavanja Dana RS“, naglasio je Dodik, te dodao da RS neće odustati od sebe.

Kako je naveo, pred izabranim nosiocima vlasti stoji nekoliko zadataka, prije svega implementacija izbornih rezultata, a kao prioritet naveo je izvršavanje obaveza koje stoje na putu BiH ka EU.

Kada je u pitanju članstvo u NATO-u, predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider SNSD-a ponovio je raniji stav kako ne postoji konsenzus za integracije u ovom vojnom savezu.

Božićnom prijemu, koji se održava u Administrativnom centru Vlade RS, prisustvuju predsjednica RS Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Radovan Višković, predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović, kao i ministri u Vijeću ministara BiH Marina Pendeš, Vjekoslav Bevanda i Josip Grubeša, ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov, te drugi predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti u RS, kao i brojni drugi gosti, prenose “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh