Politika

Bakir Dautbašić se vratio na mjesto sekretara Ministarstva sigurnosti BiH

Bakir Dautbašić je dugogodišnji sekretar Ministarstva i imao je iznimno važnu ulogu u dobivanju i očuvanju bezviznog režima za građane BiH prema zemljama EU

Bakir Dautbašić - Faktor.ba

Nakon što su pred Sudom BiH svi optuženi iz predmeta ”Radončić i ostali”, među kojima je i Bakir Dautbašić, izvojevali pravnu pobjedu i pravomoćno oslobođeni i nakon što je na taj način pala montirana optužnica tužioca Bože Mihajlovića i drugih članova tužilačkog tima koja je za cilj imala političku eliminaciju kadrova SBB-a, Bakir Dautbašić se vratio na poziciju sekretara Ministarstva sigurnosti BiH.

Dautbašić nam je potvrdio ovu informaciju.

– Zadovoljan sam pobjedom pravne države protiv politički montirane optužnice. Vraćam se na radno mjesto s još većim žarom i intenzitetom borbe protiv svih vidova kriminala – kazao nam je Dautbašić.

Bakir Dautbašić je dugogodišnji sekretar Ministarstva i imao je iznimno važnu ulogu u dobivanju i očuvanju bezviznog režima za građane BiH prema zemljama EU te drugim poslovima iz domena rada Ministarstva sigurnosti.

Također, bio je i predsjedavajući Radne grupe za pravosuđe i unutrašnje poslove u okviru Strukturiranog dijaloga o pravosuđu između BiH i EU. Bio je prvi šef pregovaračkog tima BiH s EU za područja slobode, pravde i sigurnosti, kao i šef pregovaračkog tima za sporazum s EUROPOL-om.

Inače, kako „Avaz“ saznaje, svi oslobođeni u predmetu ”Radončić i ostali” će se nadležnim organima putem svojih advokata obratiti za naknadu štete, pa i Dautbašić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh