Kultura

Dani Ajvatovice – Omladinski kamp kao priprema za aktivnije djelovanje u društvu

Dio programa ovogodišnje manifestacije “Dani Ajvatovice” je omladinski kamp kojem prisustvuju aktivisti Mreže mladih Muftijstva travničkog i mostarskog.

Koordinator Mreže mladih Muftijstva travničkog i Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Donji Vakuf, Muris Memiš je u svojstvu domaćina dočekao goste i predstavio aktivnosti kampa.

– Danas na platou Ajvatovice imamo rekreativni i edukativni sadržaj, takmičenja i predavanja – rekao je efendija Memiš, pojasnivši da se omladinski kamp u okviru Dana Ajvatovice realizuje u kontinuitetu već pet godina.

Domaćini kampa su posebno važnom i dragocjenom ocijenili priliku da mogu dočekati svoje kolege iz Mostarskog muftijstva.

Osim rekreativnih, tokom kampa su realizovani i edukativni programi, među kojima je i predavanje hafiza dr. Abdulaziza Drkića.

Jedan od zaključaka omladinskog kampa je sadržan u poruku da tradicionalne vrijednosti, osim sa onima koji ih baštine godinama, uvijek komuniciraju i sa omladinom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh