Kultura

Mostar: Mladi pjesnici protiv ovisnosti u četvrtak u Centru za kulturu

Mini festival ‘’Mladi pjesnici protiv ovisnosti’’ održat će se u četvrtak, 10.12.2020. s početkom u 12 sati u mostarskom Centru za kulturu, u organizaciji SPKD Prosvjeta, Mostar. Broj učesnika je ograničen u skladu s epidemiološkim mjerama.

Program će započeti predavanjem psihologa Marka Romića na temu ovisnosti. Potom će biti upriličena promocija zbornika radova učenika osnovnih škola s područja Mostara ”Mladi pjesnici protiv ovisnosti 3”.

Riječ je o zborniku radova s književnog konkursa na temu prevencije i borbe protiv ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki.

Nakon promocije zbornika koji SPKD Prosvjeta, Mostar izdaje treću godinu zaredom, bit će upriličena dodjela nagrada i priznanja učesnicima književnog konkursa. Bit će dodijeljene i zahvalnice školama koje su učestvovale u projektu te Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke uz čiju je podršku projekt ostvaren.

Projekt SPKD Prosvjeta, Mostar – ”Mladi pjesnici protiv ovisnosti”, ima za cilj podići svijest učenika mostarskih osnovnih škola o problemu ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki, kao i educirati ih o toj društvenoj pošasti. U sklopu projekta, zbornik će naknadno biti podijeljen osnovnim školama grada Mostara.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh