Kultura

Komedija „Ne igraj na Engleze“ u petak u NPM-u

Narodno pozorište Mostar, nakon uspješne realizacije 17. Međunarodnog festivala komedije „Mostarska liska“ i šestodnevne turneje u 4 bh grada sa predstavom „Identitluk“ prema motivima djela Amina Maaloufa, u režiji Tanje Miletić Oručević, nastavlja sa svojim redovnim repertoarom. S tim u vezi, u petak, 16.10.2020. godine, u 20 sati na Velikoj sceni NPM-a bit će odigrana predstava „Ne igraj na Engleze“ Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića.

Ne igraj Na Engleze / PR - Haber.ba

Predstava na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednom od gorućih problema bh. društva – kockanju i ovisnosti o klađenju.

Ne igraj na Engleze / PR – Haber.ba

Trojica najboljih prijatelja iz djetinjstva – Paun, Piksi i Bule – čekaju ishod jedne utakmice koja ih dijeli od željenog dobitka, a na koju su se sva trojica različito kladila. Od tog jednog rezultata njih trojica očekuju rješenje svih svojih problema. Drži ih zajednička ovisnost i iluzija kako jedan dobitak sve rješava, kako zadovoljstvo jednog dobitka poništava sva životna nezadovoljstva, kako taj jedan pogodak briše sve promašaje. U tom iščekivanju oni otkrivaju sve svoje strahove i nade, na vidjelo izlaze njihove mračne tajne, njihove nade i snovi o sreći …

U predstavi igraju: Emir Spahić, Ivan Skoko i Emir Sejfić.

Publika će, osim pomenute predstave, imati priliku uživati u još dvije izvedbe do kraja mjeseca oktobra. Riječ je o predstavi „Alfa Beta“ E.A. Whiteheada, u režiji Saše Oručevića koja je na rasporedu u petak, 23.10., a istu večer nastupamo u Splitu sa predstavom „Identitluk“ prema motivima djela Amina Maalofa, u režiji Tanje Miletić Oručević na Festivalu hrvatske drame ‘Marulićevi dani’, te predstava „Huzur“ Martine Mlinarević, u režiji Alme Lapajne koja je na rasporedu u petak, 30.10.

ULAZNICE
Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 – 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: marketing@npm.ba, porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh