BiH

Džaferović, Komšić, Turković, Zvizdić, Čović uputili čestitke povodom Ramazanskog bajrama

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je muslimanima čestitku uz želju da bajramsku radost podijele s porodicima, prijateljima i komšijama, kako je uobičajeno u bosanskohercegovačkoj tradiciji

Gazi Husrev-begova džamija - Facebook

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću, svim muslimanima u Bosni i Hercegovini, dijaspori i regiji čestitao je Ramazanski bajram, javlja Anadolu Agency (AA).

Džaferović je čestitku uputio uz želju da bajramsku radost podijele s porodicima, prijateljima i komšijama, kako je to uobičajeno u bosanskohercegovačkoj tradiciji.

Čestitku povodom Ramazanskog bajrama uputio je i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

”Vama i svim muslimanima u Bosni i Hercegovini i dijaspori čestitam Ramazanski bajram. Želim Vam dobro zdravlje i da, njegujući tradiciju ovog blagdana, blagdanske dane provedete u krugu svoje obitelji i dragih ljudi. Bajram šerif mubarek olsun”, navodi se u čestitki koju je Komšić uputio Kavazoviću i svim muslimanima.

Čestitkama se pridružila i zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković.

”U ime Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, i u moje lično ime, Vama, vjerskim službenicima i pripadnicima islamske vjeroispovijesti u Bosni i Hercegovini i inostranstvu, u povodu predstojećeg mubarek Bajrama, upućujem najsrdačnije želje da ga provedete u dobrom zdravlju, obilju radosti, sreći i blagostanju sa svojim porodicama, kao i prijateljima i komšijama svih konfesija. Vašoj eminenciji, ulemi i pripadnicima islamske vjeroispovijesti u Bosni i Hercegovini i inostranstvu, uz želju da su nam post i ibadet prihvaćeni, želim sretne Bajramske dane”, navodi se, između ostalog, u poruci koju je uputila Turković.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović također je čestitao Ramazanski bajram.

”Neka vam blagdanski dani prođu u radosnom vjerničkom i obiteljskom okružju, u dobrom zdravlju i duhovnom blagostanju. Želim da i ovaj Bajram provedete u ozračju mira, ljubavi i tolerancije. Neka vam je plemenit i uzvišen predstojeći Bajram“, navodi se u čestitki Čovića.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Denis Zvizdić također je uputio čestitku u želji da bajramski dani budu provdeni u zdravlju i miru.

”U ovim teškim vremenima izazvanim pandemijom koronavirusa, Bajram je prilika da radost podijelite sa svojim porodicama, rodbinom i komšijama. Okrenimo se izgradnji međusobnog povjerenja i solidarnosti i svojim dobrim djelima doprinesimo međusobnom zbližavanju, toleranciji i napretku. Bajram šerif mubarek olsun“, piše u čestitki Zvizdića.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh