Humanost

Nadbiskup Vukšić umjesto organiziranja božićnog prijema odlučio je darovati 2.000 obroka narodnim kuhinjama u Sarajevu

Vrhbosanski nadbiskup metropolita mons. Tomo Vukšić susreo se u ponedjeljak s odgovornim osobama iz četiri pučke kuhinje u Sarajevu te im je tom prigodom darovao donaciju za ukupno 2.000 obroka.

Tomo Vukšić - Crna-hronika.info

Najprije je u pratnji ekonoma Vrhbosanske nadbiskupije preč. Vladimira Pranjića i predstojnika Ureda za odnose s javnošću vlč. Dražena Kusture posjetio Muslimansko dobrotvorno društvo “Merhamet” gdje se susreo s predsjednikom društva Kenanom Vrbanjcem i njegovim suradnicima.

Mons. Vukšić je tom prigodom upoznao svoje domaćine kako je do vremena pandemije koronavirusa bio običaj da vrhbosanski nadbiskup organizira božićni prijam za predstavnike javnog, političkog i kulturnog života, ali je pandemija to zaustavila.

Stoga je smatrao svrsishodnijim o blagdanu Božića darovati po 500 obroka za korisnike četiri pučke kuhinje u Sarajevu: Merhametovoj, Caritasovoj, Kruha Sv. Ante te Dobrotovoj i na taj način pomoći ljudima koji su najvećoj potrebi, , priopćeno je iz Vrhbosanske nadbiskupije.

Nakon što ga je predsjednik Vrbanjac upoznao s radom institucije kojoj je na čelu nadbiskup Tomo im je uputio riječi ohrabrenja da ustraju na plemenitom putu pomaganja najpotrebitijima.

U Nadbiskupskoj rezidenciji susreo se s ravnateljima Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Mirkom Šimićem i Humanitarno-karitativne udruge Kruh sv. Ante fra Perom Karajicom te im je, uz zahvalu za dosadašnji plemeniti trud i nastojanje, uručio i prigodnu donaciju za po 500 obroka kojima će ove dvije crkvene institucije u božićno vrijeme obradovati korisnike pučkih kuhinja.

Istoga dana u prostorijama Srpske humanitarne udruge Dobrotvor posjetio je predsjednika Aleksu Ćabića koji je mons. Vukšića informirao o projektima koje Dobrotvor provodi, piše Crna-hronika.

Istaknuo je kako je najveći dosadašnji pojedinačni dobročinitelj ove humanitarne udruge papa Ivan Pavao II. koji je prigodom svoga posjeta Sarajevu uručio po 50.000 dolara Dobrotvoru, Caritasu, Merhametu i La Benevolenciji. Zahvalio je nadbiskupu Tomi na posjetu i donaciji, a mons. Vukšić je istaknuo kako Crkva nastoji pomoći u rješavanju problema siromaštva te je ovaj dar skroman prinos kojim želi o blagdanu Božića pomoći ljudima u potrebi.

Nadbiskup je odlučio da će za Božić i Uskrs svake godine ubuduće, umjesto organiziranja uobičajenoga prijeme, darovati po jednu pučku kuhinju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh