Humanost

Pomozi.ba: Dnevno osiguravamo 1.000 obroka, raste broj zahtjeva za pomoć

U kuhinjama humanitarne organizacija Pomozi.ba u Sarajevu, Travniku i Bihaću, u okviru projekta ‘Obrok za sve’, svaki dan se pripremi oko 1.000 obroka za socijalno ugrožene osobe koje sebi ne mogu priuštiti kupovinu osnovnih životnih namirnica.

Pomozi.ba

“Obroke serviramo u našim restoranima dobre volje gdje smo se potrudili napraviti ugodan i lijep ambijent za naše korisnike. Obroci su ukusni i zdravi, napravljeni od kvalitetnih namirnica, a svaki dan nudimo različita jela. Bitno nam je da se korisnici Restorana dobre volje osjećaju ugodno, da ne osjećaju stid što su prinuđeni tražiti besplatan obrok”, navodi za Fenu Maja Arslanagić Hrbat, glasnogovornica Udruženja Pomozi.ba.

Obrok na kućnom pragu

Starije, nepokretne, oboljele i osobe koje zbog udaljenosti nisu u mogućnosti doći do Restorana svoj obrok dobiju na kućnom pragu.

“Naši vozači im svakog dana dostavljaju obrok i neke dodatne namirnice kao i sve ono što im je neophodno za normalan život. Korisnici našeg projekta ‘Obrok za sve’ većinom su starije osobe koje imaju minimalne penzije ili socijalna davanja”, naglasila je.

Po njenim riječima, u posljednje vrijeme značajno je porastao broj zahtjeva za pomoć u osnovnim životnim potrepštinama.

“Nakon obrade zahtjeva, neke od tih ljudi uvrštavamo u projekt ‘Obrok za sve’. Nekima obezbjeđujemo mjesečne pakete sa prehrambenim i higijenskim proizvodima ili pomažemo na neke druge načine”, naglašeno je.

Kako donirati

‘Obrok za sve’ stalni je i jedan od najvećih projekata humanitarne organizacija Pomozi.ba. Obroke koje svakodnevno pripremaju nose na adrese starih i iznemoglih građana u Sarajevu, Varešu, Visokom, Brezi, Travniku, Vitezu, Donjem Vakufu, Skender Vakufu/Kneževu, Kotor Varoši, Bihaću, Bosanskoj Krupi, Cazinu, Kozarskoj Dubici, te Prijedoru. U okviru tog projekta pružaju podršku i manjim lokalnim kuhinjama da bi ojačali njihov status u lokalnoj zajednici.

Projekt je moguće podržati pozivom na broj 17001 i tako donirati 2 KM ili jedan obrok. Moguće je izvršiti i uplatu na standardne račune Pomozi.ba organizacije, ali i donacijom prehrambenih artikala. Donacije je moguće izvršiti i online na stranici www.pomoziba.org.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh