Humanost

Bosnalijek donirao pelene, dječiju opremu i igračke udruženju Obraduj nekoga

Najveći domaći proizvođač lijekova Bosnalijek, u okviru korporativne kampanje “Dani Bosnalijeka”, uručio je donaciju Udruženju “Obraduj nekoga”.

Bosnalijek - N1 BiH

Donacija je namijenjena za podršku projektima ovog udruženja koje upravlja prvom javnom kuhinjom za bebe u Bosni i Hercegovini te provodi aktivnosti na pružanju podrške trudnicama i djeci koja se nalaze u stanju socijalne potrebe, prenosi bhrt.

Bosnalijek je osigurao pelene i kozmetiku za bebe, a zaposlenici kompanije, koji su se u velikom broju odazvali pozivu da daju doprinos ovoj akciji, donirali su odjeću, igračke i opremu za bebe.

Generalni direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović ističe da je kompanija tokom 71. godine svog postojanja uvijek održavala snažnu vezu sa građanima i društvenom zajednicom.

“Bosnalijek je uvijek bio i biće na raspolaganju našim građanima koji su u proteklim decenijama vjerovali u nas i poklanjali svoje povjerenje našim proizvodima. Zahvaljujući tome, danas smo jedan od najvećih izvoznika u BiH koji posluje u 28 država. Stoga ćemo nastaviti saradnju sa različitim humanitarnim organizacijama i u budućnosti, nastojeći pružiti podršku što većem broju osoba kojima je potrebna pomoć”, rekao je Uzunović.

Aida Sadiković Mehonić, predsjednica Udruženja za pomoć i edukaciju “Obraduj nekoga”, zahvalila je Bosnalijeku i njegovim radnicima na podršci koja će velikom broju beba i trudnica obezbijediti posebno osmišljene pakete.

“Naši paketi sadrže pelene, mlijeko, adaptiranu formulu, hranu za bebe, kozmetiku. Ukoliko se radi o porodici koja je u izuzetno teškoj materijalnoj situaciji, tada osiguravamo i prehrambene artikle za ostatak porodice. Pored ovoga, pomažemo i socijalno ugroženim trudnicama da spremne dočekaju svoje bebe. U tom slučaju, prije rođenja bebe obezbjeđujemo krevetić, kolica, auto-sjedalicu, nosiljku, posteljine, kadu za kupanje, odjeću, higijenski paket za bolnicu, kozmetički set za novorođenče, flašice i cucle. Zahvaljujući ovoj akciji i podršci Bosnalijeka, sigurno ćemo moći obradovati veliki broj porodica”, naglasila je Sadiković Mehonić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh