Humanost

Roditelji Minele Zukić žele upoznati osobu u kojoj kuca srce njihove kćerke

Najteže životne situacije od nekoga naprave heroje. Prije pet godina, Sead Zukić iz Ribnice kod Zavidovića donio je najtežu životnu odluku: u saobraćajnoj nesreći stradala je njegova 25-godišnja kćerka Minela, a Sead je odlučio donirati njene organe, kojima je spašeno nekoliko života.

Minela Zukić - Screenshot/YouTube

Danas je promoviranje ove plemenite ideje njegova životna misija. Porodici Zukić želja je i da upoznaju osobu u kojoj kuca Minelino srce.

Odluku da donira kćerkine organe i na taj način produži njen život, Sead pripisuje sudbini.

Nema roditelja na ovom svijetu da može zamisliti da njegovo dijete može da nastrada i da se ne probudi iz teške nepovratne moždane kome. Ja sam u ta dva dana razmišljanja odlučio ako slučajno naša Minela ne preživi, da ćemo donirati njene organe, mada do tada nisam ni znao ko može donirati organe – kaže Minelin otac Sead.

Porodica Zukić upoznala je tri porodice kojima su donirani Minelini organi, a još uvijek nisu saznali u čijim prsima kuca njeno srce.

Svakim danom smo više sigurni da smo donijeli jedinu ispravnu odluku, zato pozivamo sve narode Bosne i Hercegovine, a i šire, ne daj Bože, ako vam se desi isto ili slično nama, potpišite i donirajte organe svojih najdražim, tako ćete produžiti njihove živote – kaže Sead za “Hayat“.

Minela je bila učenica generacije, završila je Pravni fakultet u Sarajevu. Roditelji kažu da je bila dijete za poželjeti, puna planova, ali sudbina je odlučila drugačije.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh