Humanost

Heleni (4) treba pomoć u borbi s teškom bolesti

Podignite slušalicu, okrenite broj 1416, koji je aktivan od danas i pomozite Heleni Gavran, teško oboljeloj djevojčici (4) iz Foče.

Helena Gavran - RAS Srbija

Humanitarni broj biće aktivan do 30. novembra, a jednim pozivom daruje se jedna marka, piše “Srpskainfo“.

Naime, malenoj Heleni je nakon zdravstvenih problema, dijagnostifikovan hidrocefalus i tumor na malom mozgu.

Helena je operisana dva puta, a patohistološkli nalaz je pokazao da je tumor maligni (meduloblastom IV gradus) i zato joj je hitno potrebna pomoć za dalje liječenje u Francuskoj.

Za liječenje na klinici ‘Gustav Rosi’ u Parizu Heleni je neophodno 545.509,40 eura.

Helena je počela liječenje u Francuskoj, a ukupan iznos treba da se uplati do kraja novembra.

Kako porodica nije u mogućnosti da sama obezbijedi novac, obratila se svim humanim ljudima da im pomognu.

U Foči, ali i brojnim gradovima Bosne i Hercegovine i Srbije, već 40 dana traje humanitarna akcija u kojoj se prikupljaju sredstva za Helenino liječenje.

U svrhu prikupljanja sredstava za liječenje Helene, za prostor Bosne i Hercegovine koristi se žiro račun Heleninog djeda Ranka Gavrana, otvoren u Novoj banci. Broj žiro računa: 555-8000016726783.

Humanitarni broj pokrenut je na inicijativu Opštinske organizacije Crvenog krsta u Foči.

Porodica Gavran izrazila je zahvalnost Crvenom krstu u Foči kao i svim humanim ljudima koji doniraju novac za liječenje teško oboljele četvorogodišnje djevojčice.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh