Humanost

Konobarica nahranila promrzle migrante u Banjaluci

Promrzle migrante, njih trideset dvoje, koje je danas legitimisala banjalučka policija na željezničkoj stanici, nahranila je konabarica Slađana Morić iz obližnjeg lokala.

Sladjana Moric-Nezavisne.com

Ona im je, kako saznaju “Nezavisne novine“, kupila kroasane i kifle. Kaže da je i sama bila u toj situaciji, jer je i ona prošla izbjeglički put. Promrzli migranti uglavnom nisu bili raspoloženi za priču s novinarima, a jedan od njih je rekao da su imali problema s novcem, pa su se zato zaustavili u Banjaluci.

Migranti su stigli u ranim jutranjim satima i zadržani su u holu stanice. Kako saznajemo, najprije su u Bihaću kupili kartu za Banjaluku, a nakon što su stigli policija ih je kontrolisala.

Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka, potvrdila je da su na željezničkoj stanici uočena 32 migranta, a policija je izašla na teren po zaprimljenoj prijavi oko sedam časova.

“Pet migranata je predato Terenskom centru Službe za poslove sa strancima u Banjaluci, jer nisu imali potvrde o iskazanoj namjeri za podnošenje zahtjeva za azil od strane Ministarstva bezbjednosti Bosne i Hercegovine”, istakla je Markanovićeva.

Prema njenim riječima, ostali migranti su nastavili kretanje prema Bihaću, Gradišci i Sarajevu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh