Crna hronika

SUD BIH SE OGLASIO O PRESUDI ALISI RAMIĆ

Sud Bosne i Hercegovine donio je pravosnažnu presudu kojom je Alisa Ramić, pravosnažno osuđena na dvije i po godine zatvora, dok je policajac Hasan Dupovac oslobođen.

Alisa Mutap-Ramić - Nap.ba

O ovome se sada oglasio i Sud Bosne i Hercegovine koji, kako kažu, radi interesa javnosti nalazi za shodno izdati zvanično saopćenje u vezi s predmetom koji se vodi protiv optuženih u predmetu Alisa Ramić i drugi.

Vijeće Apelacionog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine je donijelo trećestepenu presudu u predmetu Alisa Ramić i drugi kojom su kao neosnovane odbijene žalbe braniteljice optužene Alise Ramić i Tužilaštva BiH te je potvrđena drugostepena presuda. Drugostepenom presudom optužena Alisa Ramić oglašena je krivom i osuđena na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci za krivično djelo davanje lažnog iskaza iz člana 348. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Nasuprot tome, žalbe optuženog Hasana Dupovca i brantelja optuženog su uvažene, te je drugostepena presuda Suda preinačena, na način da je optuženi Hasan Dupovac oslobođen od optužbe za produženo krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. Krivičnog zakona Federacije BiH – navodi Sud BiH.

Protiv ove presude žalba nije dozvoljena, napominju iz ove ustanove. prenosi Hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh