Crna hronika

Da li će monstruozni ubica biti danas izručen BiH?

Zloglasni ubica Siniša Petrić zvani Zenica, prema ranijim planovima, trebao bi danas biti izručen BiH.

Siniša Petrić - n1

Izručenje Petrića iz Španije je trebalo biti obavljeno 17. januara na Aerodromu u Sarajevu, ali je odgođeno za 2. februar.

Razlog prolongiranja izručenja, podsjetimo, zvanično nikada nije saopšten, ali je nezvanično procurila tvrdnja da je, navodno, učestvovao u incidentu u zatvoru u Španiji.

Ranije je Okružni sud u Banjaluci saopštio da je donio rješenje kojim priznaju presudu španskog pravosuđa jer su ispunjeni zakonski uslovi, kao i uslovi iz međunarodnih ugovora. Tako je Sud prihvatio da Petrić ostatak zatvroske kazne izdržava u BiH.

Petrić je, prema ranijim tvrdnjama, poznat kao desna ruka Luke Bojovića te po monstruoznim ubistvima prenose Nezavisne.

Da li će se izručenje desiti danas institucije zadužene za to nisu htjele potvrditi niti negirati saopštivši samo da se radi o strogo povjerljivim informacijama.

Podsjetimo, Petrić je 2012. uhapšen u Valensiji u Španiji zajedno sa Lukom Bojovićem i Vladimirom Milisavljevićem, zvanim Vlada Budala. Još kao maloljetnik bio je član grupe ubica Marinka Magde, koja je ubila 14 ljudi u Vojvodini i Mađarskoj. Njegova ekipa, koja je radila za Magdu, u januaru 1994. je za samo jednu noć u Subotici ubila Milana, Stanu i njihovog sina Daneta Petrića, koji je tada imao samo 11 godina, kao i Veru i Josipa Agatića.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh