Crna hronika

U Čapljini i Mostaru uhapšene tri osobe zbog droge

Tokom vikenda u dva ugostiteljska objekta u Mostaru i Čapljini izvršena je racija zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, a uhapšene su tri osobe.

Hapšenje - Ilustracija / Nezavisne.com

”U noći s 13. na 14. januar službenici Sektora krim. policije MUP-a HNK-a, uz podršku policijskih službenika MUP-a Kantona 10 i MUP-a ZHK, na području grada Mostara i Čapljine izvršili su racije u dva ugostiteljska objekta s naglaskom na sprečavanje neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga”, navedeno je u izvještaju MUP-a HNK-a.

Tom prilikom, u Mostaru su uhapšene dvije osobe kod kojih je prilikom pretresa pronađena i privremeno oduzeta neutvrđena količina bijele tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, novac i mobitel te kutija kreme ”NIVEA” od 30 ml s nepoznatim sadržajem za koju je uhapšena osoba izjavila da se radi o opojnoj drogi Amfetamin.

U Čapljini je jedna osoba uhapšena zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojne droge. Kod navedene osobe pronađena je i izuzeta neutvrđena količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Kako navode iz MUP-a, o svemu je upoznat tužilac te su poduzete sve potrebne mjere i radnje, piše FENA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh