Crna hronika

Influenserici koja je “divljala” Sarajevom oduzeta vozačka dozvola, oglasio se i ministar Katica

Zbog bahate vožnje influenserice Adne Helić koja je kroz naseljeno područje u Sarajevu upravljala vozilom neprilagođenom brzinom i to sve snimila mobitelom, oglasio se ministar MUP-a KS Admir Katica. Najoštrije je osudio svako nedozvoljeno ponašanje u saobraćaju, kako je rekao, posebno imajući u vidu teške i neprežaljene gubitke života kojima smo svjedočili ne tako davno na našim ulicama.

Adna Delić - Instagram

“Želim istaći da je u slučaju A.H. koji je danas uznemirio javnost policija odmah reagovala, ispitala i utvrdila odgovornost, te je protiv prekršioca izrečena zaštitna mjera oduzimanja vozačke dozvole u trajanju od 60 dana i izdat prekršajni nalog u iznosu od 400 KM”, naveo je Katica.

MUP Kantona Sarajevo, dodaje, intenzivno primjenjuje smjernice o poboljšanju sigurnosti u saobraćaju koje uključuju i pojačane preventivne i represivne mjere, povećan broj policijskih službenika na terenu, kao i pojačan rad Jedinice interventne policije i jedinice za bezbjednost saobraćaja.

“U ovoj godini obezbijedili smo i dodatnih 1,5 miliona maraka u budžetu za nabavku novih radarskih sistema kojima ćemo povećati sigurnost u saobraćaju i proširiti sistem stacionarnih i mobilnih radarskih uređaja na cestama u Kantonu Sarajevo. Na taj način ćemo efikasnije suzbijati i sankcionisati prekršaje u saobraćaju“, rekao Katica.

Podsjetimo, influenserica Adna Helić objavila je na Instagramu video u kojem je vidljivo da je vozila 108 kilometara na sat kroz naselje gdje je ograničenje 60 kilometara na sat. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh