Crna hronika

MUP KS se zvanično oglasio o snimku na kojem muškarac napada ženu: Evo o kome se radi

On je bio osuđen za pokušaj ubistva Amara Foče, bivšeg golmana fudbalskih klubova Sarajevo i Olimpika 2013. godine

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo oglasilo se povodom snimka na kojem se vidi kako je muškarac pretukao djevojku u blizini Careve džamije u Sarajevu.

– Dana 24.12.2023. godine, oko 00:25 sati, policijski službenici PS Stari Grad izašli su na intervenciju u ulicu Obala Kulina Bana, a po dojavi građana da se dogodila tučnjava.

Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su zatekli 36-godišnju ženu i 47-godišnjeg muškarca. Žena je imala povrede koje su se ogledale u krvarenju nosa, koje je zadobila uslijed fizičkog napada koji se zadobila od njoj poznatog muškarca – navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Iz policije su istakli da je 47-godišnjak izjavio da je prolaskom navedenom ulicom primijetio predmetni fizički napad te u pokušaju da ženu zaštiti, od istog muškarca zadobio povredu u predjelu glave.

– Oboma je prvu pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo te su oboje odbili transport na KCUS i daljnju liječničku pomoć. Također, oboje su odbili podnijeti prijavu protiv muškarca koji im je nanio povrede.

Policijski službenici su identifikovali da je riječ o muškarcu A.L. iz Sarajeva te preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na sankcionisanju počinioca i dokumentovanju ovog događaja – dodaje se u saopćenju MUP-a KS.

Prema našim saznanjima, riječ je o Admiru Lekiću Leki, koji je od ranije poznat policiji. On je bio osuđen za pokušaj ubistva Amara Foče, bivšeg golmana fudbalskih klubova Sarajevo i Olimpika koje se dogodilo 2013. godine. prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh