Crna hronika

Njemačka policija kod Bosanca pronašla veliku količinu droge

Pripadnici granične policije Pidinga otkrili su više vrsta narkotika u gepeku vozača iz Bosne i Hecegovine (20) nakon čega je priveden na policijsku obradu.

Ilustracija - Source.ba

Naime, kako prenose njemački mediji, u mjestu Bad Reichenhall policija je zaustavila audi za čijim volanom je bio vozač iz BiH, dok je s njim bio i suvozač, također iz BiH. Policajcima su rekli da se vraćaju sa rođendanske zabave u BiH.

Međutim, vozač je tokom kontrole djelovao prilično nervozan i pokušavao da nogama prikrije bijeli prah na tapacirungu automobila.

Vidjevši to, policija ga je odmah sprovela u svoje prostorije, nakon čega su detaljno pretresli automobil. U gepeku su pronašli, kako prenose njemački mediji, “živopisni miks” kokaina, marihuane, LSD-a i psihoaktivnih gljiva, za koje je vozač sam priznao da konzumira.

Odmah mu je uzet uzorak krvi, a analizom je dokazano da vozio pod uticajem narkotika. Protiv njega su podnesene prijave za krijumčarenje droge i vožnju pod uticajem narkotika.

Nakon policijske obrade, on je pušten, ali mu je zabranjeno da sjeda za volan, nakon čega su prijatelji došli po njih, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh