Crna hronika

Ovo su imena državljana BiH, koji su stradali u nesreći u Hrvatskoj

Članovi porodice preživjelog vozača Mustafe Husikića danas putuju u Rijeku

Iako je teško doći do bilo kakvih informacija, osim onih koje dolaze iz porodica, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 5. decembra u 19 sati, na izlazu iz tunela Učka u Hrvatskoj, stradala su trojica mladića.

Na licu mjesta su u smrskanom Audiju živote izgubili Jasmin Ćurić iz sela Lukavica, područje Grada Gračanice, sin Senada šehida, Ramo Sabitović iz naselja Međiđa Donja, područje Gradačca, dok je dan kasnije ujutru u 9,15 povredama na KBC Rijeka podlegao i mladić iz Srbije. Sa teškim tjelesnim povredama saobraćajnu nesreću je preživio vozač automobila Mustafa Husikić, također iz Međiđe Donje.

Kao što smo ranije pisali do saobraćajne nesreće je došlo, kada je vozač Audija Mustafa Husikić, na izlazu iz tunela Učka u Hrvatskoj, neprilagođenom brzinom uslovima puta, skrenuo u lijevu stranu, udario u saobraćajnu signalizaciju i u ostrvo naplatne kućice.

U naselju Lukavica kod Gračanice, u porodici Esme Omerašević Ćurić, nakon vijesti da je izgubila sina Jasmina, zavladala je velika tuga. U ratu u Bosni i Hercegovini izgubila je supruga Senada, sada i sina jedinca. Dolazi joj rodbina, komšije da joj upute riječi utjehe. Mještani u Lukavici kažu da je Jasmin bio veoma omiljen i dobar mladić,piše Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh