Crna hronika

Uhapšeni za ubistvo Šveđanina u Sarajevu dovedeni u prostorije MUP-a KS

Tri osobe koje su uhapšene zbog povezanosti sa ubistvom Šveđanina Harrisa Osterdahla koje se desilo jučer kasno popodne u sarajevskom naselju Stup, danas su dovedeni u prostorije MUP-a Kantona Sarajevo.

hapšenje - n1

Jedan od uhapšenih priveden je danas na području Sokoca, a nakon toga su privedena još dva muškarca na području Pala.

Podsjetimo, prilikom ubistva Harrisa Osterdahla (30), jučer je ranjen i Elvir Mutić kojem su naknadno na KCUS-u konstatovane lakše povrede.

Treba podsjetiti da je, kako javljaju švedski mediji, njihvo ubijeni državljanin bio je povezan sa zloglasnim Rawom Majidom, poznatijim kao Kurdska Lisica, koji se nalazio na čelu mreže Fokstrot.

Smatra se da je za najnoviji talas napada u Švedskoj upravo odgovorna kriminalna mreža Fokstrot, tačnije da se javlja kao posljedica njihovog unutrašnjeg raskola. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh