Crna hronika

Napadnut konvoj Palestinaca koji je bježao iz Gaze. Među poginulima i djeca

Konvoj Palestinaca koji su bježali na jug Gaze, a nakon što im je Izrael poručio da odu jer pripremaju ofanzivu, napadnut je tokom noći. Kako javlja BBC, među poginulima su i djeca.

BBC je potvrdio da se napad dogodio u ulici Salah-al-Din, jednoj od dvije evakuacijske rute sa sjevera na jug Gaze.

Putevi su tokom cijelog dana bili krcati vozilima kojima su Palestinci bježali od horora koji im se dešava već danima, a nakon što je Hamas izveo napad na izraelske vojnike i civile.

Na snimcima se vidi najmanje 12 tijela, većinom žena i djece. BBC-jeva procjena je da je riječ o djeci od dvije do pet godina.

Ministarstvo zdravstva Palestine navelo je da je u tim napadima ubijeno 70 ljudi i krive Izrael. S druge strane, IDF tvrdi kako istražuju šta se desilo te da “njihovi neprijatelji” pokušavaju spriječiti civile da pobjegnu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh