Crna hronika

Na gradilištu u Tuzli iskopano neeksplodirano zrno tenkovske granate

Na gradilištu SPO “Pecara 2” Blok B u Tuzli, tokom izvođenja zemljanih radova, iskopano neeksplodirano zrno tenkovske granate.

TUZLANSKI.BA

Nakon dobijene dojave od strane zaposlenika, pripadnici Službe civilne zaštite Grada Tuzle su informaciju proslijedili Kantonalnoj upravi civilne zaštite Tuzlanskog kantona, te je uslijedila pravovremena reakcija.

Izlaskom na teren službenika Službe civilne zaštite Grada Tuzle, predstavnika KUCZ TK i Tima A za prikupljanje i uništavanje minsko-eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite, radi bezbjednosti svih prisutnih evakuisani su radnici sa dijela gradilišta.

Nakon što je utvrđena vrsta upaljača i stepen opasnosti, neeksplodirano zrno tenkovske granate je pažljivo izmješteno od strane Tima A za prikupljanje i uništavanje minsko-eksplozivnih sredstava u magacin za uništavanje neeksplodiranih minsko-eksplozivnih sredstava, gdje će biti bezbjedno deaktivirano, piše tuzlanski.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh