Crna hronika

Okliznuo se, pao pa pištoljem iz džepa slučajno ubio komšiju

Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu podiglo je optužnicu protiv Mirka Kovačevića (53) zvanog Medo iz Sokoca kojom ga terete da je iz nehata ubio komšiju Radomira Đerića (62) …

Policija bh. entiteta RS - Nezavisne.com

… kada je pao u njegovoj mehaničarskoj radnji i slučajno ga pogodio hicem iz pištolja koji je imao u džepu.

Osnovni sud u Sokocu potvrdio je optužnicu protiv Kovačevića koja ga tereti za krivično djelo nehatno lišenje života, ali i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija jer za oružje nije imao dozvolu za nošenje i držanje, pišu Nezavisne.

Ova nesvakidašnja tragedija se desila 31. maja 2021. godine u Ulici Kosovska u Sokocu kada je Kovačević došao kod Đerića u njegovu radionicu u namjeri da nabavi dio za radnu mašinu.

Kobnog dana golfom se dovezao do radionice, a u džepu od prsluka imao je pištolj “CZ” kalibra 7.62 milimetra.

U optužnici je navedeno da se optuženi, dok se kretao po radionici okliznuo, izgubio ravnotežu te pao na betonsku podlogu.

“Usljed pada došlo je do opaljenje metka iz pištolja i hitac je pogodio oštećenog u grudi te mu nanio povrede u vidu ustrelne rane grudnog koša, prostrela šestog lijevog rebra, prostrela šestog grudnog pršljena i prostrela srčanog mišića. Usljed toga je nastupila smrt oštećenog koja je konstatovana u Domu zdravlja u Sokocu”, navodi se u optužnici.

Takođe, navodi se da je Kovačević po ulasku u radionicu znao da u džepu prsluka ima vatreno oružje te je bio svjestan da je to opasna stvar ali i da je olako držao da do opaljenja iz vatrenog oružja neće doći.

Prema optužnici Kovačević za pomenuti pištolj nije imao oružni list i odobrenje nadležnog organa za držanje ili nošenje, što je, takođe, znao.

Kako su ranije mediji pisali, između nastradalog i optuženog nije bilo nikakvih sukoba, a tada su komšijene žrtve ispričale da je Kovačević navodno zapeo za blatobran u radnji i da je tako pao.

Optuženi je sa Đerićevim sinom žrtvu odvezao u hitnu, ali nažalost on je podlegao.

Istražiteljima je rekao da nije imao namjeru da ubije Đerića i iskazao kajanje zbog svega.

Njegovi poznanici su istakli da je u pitanju ozbiljan čovjek koji je ovu tragediju teško podnio.

Ukoliko se dokaže krivica za krivična djela koja se stavljaju na teret Kovačeviću prijeti kazna od dvije do osam godina, a za nedozvoljeno držanje oružja i nošenje na javnom mjestu novčanu ili kaznu od godine zatvora.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh