Crna hronika

SRAMOTNO – Policija TK raskrinkala sutkinje u Gradačcu: Prihvatili 16 zaštitnih mjera prema devet osoba, odbili samo zaštititi Nizamu!

Analizom navedenih zahtjeva utvrđeno je da su sve zaštitne mjere do sada izrečene na osnovu istog obima dokaza.

Sutkinje Numanović i Kojić - Avaz

Uprava policije MUP-a TK oglasila se danas o dešavanjima u Gradačcu, prije svega o navodima Općinskog suda u tom gradu zbog čega nisu svirepo ubijenoj Nizami Hećimović određene mjere zaštite od nasilnika Nermina Sulejmanovića.

Kada se saopćenje bolje pogleda i iščita, dođe se do franpantnog podatka, a to je da je Općinski sud u Gradačcu prihvatio sve ranije zaštiitne mjere, samo je odbio onu, koju je tražila policija za teško pretučenu Nizamu, koju je nedugo zatim likvidirao nevjenčani suprug.

– Da je neosnovana ovako donesena odluka suda ukazuje i činjenica da je PU Gradačac u periodu od 01.01.2023. do 31.07.2023.godine, postupajući po zaprimljenim prijavama nasilja u porodici, Općinskom sudu u Gradačcu podnijela ukupno 5 zahtjeva za izricanje 16 zaštitnih mjera prema 9 lica, koji su od strane Suda prihvaćeni i sve predložene zaštitne mjere su izrečene – naveli su iz Uprave policije MUP-a TK, piše Avaz.

Također, kako se navodi, analizom navedenih zahtjeva utvrđeno je da su sve zaštitne mjere do sada izrečene na osnovu istog obima dokaza.

– Što znači da su Sudu uz zahjteve kao dokaz za postojanje osnova sumnje da je učinjena radnja nasilja u porodici ili prijetnja tim radnjama dostavljene službene zabilješke policijskih službenika i izjave žrtava nasilja, bez medicinske dokumentacije, izvoda iz kaznenih evidencija, svjedoka ili drugh dokaza- naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

No, ovo sutkinjama nije bilo dovoljno da zaštite Nizamu. Umjesto da prihvate grešku, sutkinja Lejla Numanović prijavila je policiju, dok je predsjednica Suda Slobodanka Kojić, tvrdila da nisu imali dokaze.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh