Crna hronika

OVO JE BIOGRAFIJA MONSTRUMA IZ GRADAČCA: Prebijao koga je stigao, krijumčario tone droge i pumpao mišiće!

Nermin Sulejmanović koji je u petak zvjerski ubio nevjenčanu suprugu i majku njegove devetomjesečne bebe Nizamu Hećimović i brata i oca bivše djevojke Denisa i Đengiza Ondera, od mladosti je poznat policiji.

Nermin Sulejmanović / avaz.ba

U krvavom piru on je ranio tri osobe, majku bivše djevojke, brata nevjenčane supruge i policajca na dužnosti dok su jurili za njim da ga liše slobode i spriječe veću tragediju.

U ovom bosanskom gradiću o njemu se znalo da je opasan po okolinu, te su mu se ljudi uglavnom sklanjali sa puta. Neki su vjerovali da se posljednjih godina smirio.

Sulejmanović u dugogodišnjoj kriminalnoj karijeri ima niz teških djela. Tokom 2016. godine za njim je Kantonalni sud u Tuzli raspisao međunarodnu potjernicu zbog nasilničkog ponašanja nad policajcem – otkriva izvor Republike.

Za Sulejmanovića se saznalo da je narko diler kada je 2014. godine uhapšen u velikoj policijskoj akciji “Nikita”zajedno sa još 10 dilera dok su krijumčarili 806 kilograma marihuane iz BiH za Hrvatsku. Organizator svega je bio Albanac Gjovalin Vuksanaj, poznat kao opasni narko bos.

Iste te, 2014. godine, Nermin je uhapšen u Gradačcu kao član kriminalne grupe Emira Kodžage koja je takođe švercovala narkotike.

Sulejmanović je više puta privođen radi tuča i nasilničkog ponašanja, a na društvenim mrežama je objavljivao i svoje slike na kojima se vidi kako ga policija vodi s lisicama.

Inače, on je potekao iz siromašne porodice. Ostao je da živi sa majkom koja je preminula prije više godina, dok njegov otac Fikret Sukejmanović po sopstvenom priznanju, nije sa sinom razgovarao više od 20 godina. Nermin je tukao i svog roditelja.

Da bi prikrio kriminalnu prošlost Sulejmanović je posljednjih godina počeo da bilduje i učestvovao je na takmičenjima u bodi bildingu gdje je imao uspjeha.

Ipak, u privatnom životu i dalje je bio problematičan, i trpjelo je njegovo najbliže okruženje. Njegova nevjenčana supruga mislila je da će ga uozbiljiti rođenje djevojčice koju su dobili prošle godine. S druge strane,ona je trpjela pritisak porodice koja je sumnjala da joj on donosi samo probleme , što se i ispostavilo kao tačno, ali je postalo kasno za sve.

Nermin Sulejmanović se poslije zločina dao u bijeg od policije , ali kada je shvatio da je opkoljen pucajući u sebe je okončao svoj život.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh