Crna hronika

UBICA IZ BiH STIGAO SA ŽENOM IZ ITALIJE, PA PROVALJEN?! Isplivali novi detalji o HAPŠENJU Damira Mehića

Po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva njemu je određeno zadržavanje do 48 sati.

Damir Mehić, Foto: MUP BiH

Damir Mehić (47), zvani Bibi “gospodar smrti” koji je u subotu uhapšen na Aerodromu “Nikola Tesla”, kada je sa falsifikovanim srpskim dokumentima iz Italije pokušao da uđe u Srbiju, na meti je istražitelja i zbog sumnje da je bio angažovan da likvidira Luku Bojovića!

Mehić, koji je navodno u Bosni i Hercegovini poznati i po nadimku “gospodar smrti”, podsjetimo, na potjernici Bosne i Hercegovine je zbog odsluženja kazne od 17 godina i pet mjeseci zbog ubistva.

– Mehić je sa falsifikovanim pasošem pokušao da uđe u Srbiju. Bio je u društvu supruge, najvjerovatnije kako bi bio manje upadljiv i kako niko nebi obratio pažnju na njega. Međutim, policajcima je bio sumnjiv, i čim su provjerili otiske prstiju, shvatili su da se radi o opasnom bjeguncu – kaže sagovornik Kurira.

Po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva njemu je određeno zadržavanje do 48 sati.

– Međutim, u toku su provjere o tome s kim je bio u kontaktu jer postoje operativni podaci koji ukazuju da je angažovan od strane jedne kriminalne grupe da za veliki novac ubije Bojovića i da je zbog toga pokušao da uđe u Srbiju. Otkriveno je da je u Beogradu imao spreman i štek stan – otkrili su izvori.

Luka Bojović, podsjetimo, važi za osobu blisku škaljarskom klanu. On se u Srbiju vratio 30. novembra prošle godine, pošto je deportovan iz Španije u kojoj je odslužio 10 godina zatvora zbog nezakontog držanja oružja. Uhapšen je, podsjetimo, u Valensiji u februaru 2012. i to dok je večerao u jednom restoranu.

Poslije polovine odslužene kazne, tražio je uslovni otpust, koji mu je odobren i on je u pratnji policije avionom prebačen u Beograd.

– Luka Bojović je u Srbiji slobodan čovjek. Dok je boravio u zatvoru, ubijeni su mu rođeni brat Nikola Bojović, kum i najbolji prijatelj Dragoslav Miloradović, brojni prijatelji, kao i advokat Dragoslav Miša Ognjanović. Iako su mnogi očekivali da će Bojović po povratku u Srbiju da krene u osvetnički pohod, ništa se nije dogodilo i nije bilo ubistava koja se vezuju za kavački klan i ljude bliske njima. Ipak, nema sumnje da je on “kamen u cipeli” mnogim ljudima iz podzemlja i da bi na sve načine da ga se domognu, neki iz razloga što ga ne žele živog a drugi opet jer se plaše njegove osvete – kaže sagovornik Kurira. Inače, Mehić je u bjekstvu od 2020.

Poslije presude za ubistvo Emira Džinića ispred jednog ugostiteljskog objekta 2013. u Tuzli, Mehić za kog su mediji iz Bosne i Hercegovine pisali da je poznat po nadimku “gospodar smrti” bio je u bjekstvu do 2018. kada je uhapšen na Jahorini.

– Dvije godine je proveo u pritvoru, nakon čega je, po odluci Kantonalnog suda u Tuzli, pušten na slobodu. Međutim, ponovo je nestao pa je za njim raspisana Interpolova poternica – prenijeli su mediji iz Bosne i Hercegovine, navodeći da su postojale informacije i da je u međuvremenu vrbovan za druga ubistva.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podsjetimo, saopštilo je odredilo je zadržavanje državljaninu Bosne i Hercegovine M. D. (47) jer je prilikom ulaska na teritoriju Srbije, na aerodromu „Nikola Tesla” pružio na uvid policijskim službenicima Službe granične policije Beograd falsifikovana dokumenta za utvrđivanje identiteta lica.

Nakon izvršenih dodatnih provera putem Interpola utvrdeno je da se radi o osuđenom licu koga matična država potražuje radi izdržavanja kazne zatvora.

– Očekuje se da će Bosna i Hercegovina dostaviti dokumetaciju kojom traže njegovo izručenje, pošto se završi sudski postupak za krivično delo zbog kog je uhapšen u Srbiji – objavšnjava sagovornik Kurira.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh