Crna hronika

Pravosnažno osuđen trojac zbog uzimanja mita za puštanje policajca iz pritvora

Kantonalni sud Sarajevo izrekao je danas tri pravosnažne presude za krivična djela primanje i davanje dara ili drugog oblika korist za trgovinu utjecajem.

Kako je zvanično saopćeno iz ove pravosudne institucije, sud je izrekao pravosnažnu presudu i osudio Stjepana Lazarevića na kaznu zatvora u trajanju od tri godina zbog krivičnog djela primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.
Presudom mu se oduzima i imovinska korist pribavljena krivičnim djelom u iznosu od 1.060 KM koje je dužan uplatiti u budžet FBiH.

Pravosnažno je osuđen i Almir Grebo na dvije godine zatvora zbog krivičnog djela davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, dok je Muameru Selimoviću za isto djelo izrečena uvjetna osuda.

Ranije je u predmetu, nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje, osuđen i Memiš Hajdarević na kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci zbog krivičnog djela davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Naime, osuđeni su da su u novembru 2021. godine od Stjepana Lazarevića tražili da korištenjem društvenog i uticajnog položaja, posreduje kako bi Muamer Selimović, inače, policijski službenik MUP-a KS, koji se nalazio u pritvoru, bude pušten na slobodu. Za ovu uslugu su Lazareviću obećali, a potom i dali novac u iznosu od 1.060 KM.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh